//ARTIESTEN

//DJ NLZ


DJ NLZ is een Nederlandse DJ/ Beatmaker. Op jonge leeftijd was het al duidelijk dat muziek een passie was. Zo begon hij op zijn achtste al met het opnemen van muziek van de radio, hij mixte het door elkaar heen en sorteerde de opnames naar eigen smaak in een bepaald genre. Een aantal jaren later kreeg hij een elektrische gitaar. Hiermee legde hij de basis van het zelf maken van muziek. Door de kennis van akkoorden, toonladders en de interesse in muziek leerde hij zichzelf om keyboard te spelen. In 2006 maakt DJ NLZ kennis met de draaitafels, een half jaar later had hij zijn eerste gig.

In oktober 2009 begon DJ NLZ met produceren en nam hij een stapje terug van het draaien. Aanleiding was het overleden van Duncan Niesten. DJ NLZ wilde Duncan zijn muziek en blog (mammoetfinest.com) omhoog krijgen. Toen het niet lukte om iemand te vinden die Duncan zijn beats af kon maken nam DJ NLZ het initiatief en is dit zelf gaan proberen. Niet lang na het overlijden van Duncan Niesten ging DJ NLZ met Skinny-Vinny aan de slag in de studio. Er was vanaf het begin een idee om een album samen te maken en de eerste single hiervan zou 'Als ik ga' zijn. Dit nummer is met een video op YouTube verschenen en was tevens een mooi gebaar omdat Skinny-Vinny het opdroeg aan Duncan Niesten. Toen er veel nummers klaar lagen was het tijd om het album uit te brengen. Het album zou 'De echte ik' heten en de trailer waarin Skinny-Vinny zegt: "Binnenkort 'De echte ik' check it out" was al opgenomen. Helaas kon Skinny-Vinny niet bij zijn album release zijn omdat hij op 20 juli 2011 zelf plotseling overleed aan hartfalen. Samen met de vader en oom van Skinny-Vinny heeft DJ NLZ het album postuum uitgebracht.

De zeer succesvolle release van het album vond plaats op 25 januari 2012 en er waren tijdens deze avond al meer dan 200 albums verkocht. De helft van de opbrengst is gedoneerd aan het goede doel (Nederlandse Hartstichting). Een jaar later staat de teller op 350 verkochte albums.

In 2012 is DJ NLZ ook door 4SHOBANGERS toegevoegd aan teamBANGIN waarmee zij iedere dinsdag radio maakten bij internetradio zender Hot O' Twenty in Amsterdam. Tegelijkertijd raakte hij in contact met meerdere artiesten wat DJ NLZ de mogelijkheid gaf tot meerdere samenwerkingen. In 2013 gaat DJ NLZ op een overtuigende manier verder met de werkzaamheden die hij momenteel doet. Daarnaast gaat hij zich weer meer richten op het draaien.

In het verleden heeft DJ NLZ op nationaal niveau beats gemaakt voor: Skinny-Vinny, dAPeppin, Scotteboii, Junior Neph, Gervi, Aia, Rasskulz, Donny Baby en Richbawz. Op internationaal niveau voor: Blackdream, Cell, Megaman, Die Sloe, J-Wyze en BruceMighty.

//OFFERTE

Bent u geļnteresseerd in een programma op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.Alle velden zijn vereist.